+31 (0)85 020 57 17 info@taxatiesonline.eu
Home / Taxatie woning bij echtscheiding

Taxatie woning bij echtscheiding

Bent u op zoek naar een taxatie in verband met uw echtscheiding? De bij ons aangesloten taxateurs zijn u uitstekend van dienst.

Verdeling waarde woning bij echtscheiding

Ten eerste, wanneer u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, kan het zijn dat ieder de helft van de waarde krijgt in geval van een echtscheiding. Dit is het geval wanneer u in gemeenschap van goederen bent getrouwd. Daarnaast geldt dit ook wanneer duidelijk is dat de woning door beide partijen betaald en onderhouden is. In dit geval dient de partij die in de woning blijft wonen de overwaarde aan de andere partij te betalen. Echter is het ook mogelijk dat de woning in de tussentijd minder waard is geworden. In dit geval dient de partij die woning verlaat de onderwaarde te vergoeden en zich uit te kopen.

Wanneer is het verstandig de woning te laten taxeren bij een echtscheiding?

 Indien de woning wordt verkocht of door één van u beiden wordt overgenomen is het wijs één of meerdere taxatierapporten op te laten stellen. Op deze manier voorkomt u onenigheid over het uitkoopbedrag. Bovendien geeft dit inzicht in welke kosten u al dan niet gaat maken tijdens uw scheiding.

Uw taxatierapport is bij ons in goede handen

Al onze taxateurs zijn erkend en worden bovendien constant gemonitord op de hoogste kwaliteit. Wanneer u bij ons een taxatie aanvraagt, kunt u verder met het proces. Vervolgens kunt u uw taxatierapport snel tegemoet zien. Een echtscheiding vergt immers al meer dan genoeg.

Middels onderstaande knop vraagt u nu gemakkelijk uw taxatierapport aan.

Diensten

Taxatiesonline werkt samen met gerenommeerde taxateurs door heel Nederland die nauwlettend door ons worden gemonitord op het waarborgen van de hoogste kwaliteit. De taxatierapporten die wij opleveren, worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers.

Voor een taxatierapport van Taxatiesonline, betaalt u € 695,- inclusief BTW, NWWI validatiekosten en kadasterkosten. ​Wanneer u gebruik maakt van onze dienst, kiest u voor gemak, transparantie en kwaliteit.

Contact met Taxatiesonline

Bel ons via 085 020 57 17 (lokaal tarief). Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 19:30 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00. Mailen kan ook via info@taxatiesonline.eu

Tips, nieuws en updates voor jou!

Wij hebben handige informatie voor je samengesteld, waarin je alles leest over de waarde van je woning en het verlagen van je maandelijkse lasten. 

Lees meer!

Copyright © 2019 - Taxatiesonline
Privacybeleid Cookieverklaring Sitemap