+31 (0)85 020 57 17 info@taxatiesonline.eu

Home / Risico-opslag van hypotheek verlagen

10 tips om de waarde van uw woning te verhogen

Deze tips kunnen u een hoop geld opleveren. De verkoop/aankoop van een huis is een grote stap in je leven. Wanneer je je huis verkoopt wil je natuurlijk dat je een goede opbrengst krijgt. Door deze 10 tips te volgen zal je woning gegarandeerd in waarde stijgen.

Tip 1: Vergroot je woonoppervlakte

De oppervlakte van een woning is één van de belangrijkst factoren bij het bepalen van de waarde. Extra vierkante meters woonoppervlakte zullen dus direct waarde toevoegen aan een woning. Zo kan een uitbouw die ca. € 30.000,- kost en 12 m2 vierkante meter is al gauw € 36.000,- waarde toevoegen aan de woning. Daarnaast heb je er natuurlijk ook woonplezier van. Let wel op dat de woning in verhouding met de tuin niet te groot wordt. Als je woning over de 180 m2 gaat zal de vierkante meter prijs dalen.

Tip 2: Investeer in zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen betekend lagere woonlasten. Dit is erg aantrekkelijk voor eventuele kopers. Daardoor zal de woning in waarde toenemen. Vaak kunt u de investering 100% optellen bij de waarde van uw woning en u heeft natuurlijk direct profijt van de lagere energiekosten. Let wel op dat niet elk dak geschikt is voor zonnepanelen. Zo wordt het rendabel als er een minimaal aantal panelen geplaatst kan worden en moet het dak gunstig op de zon liggen.

Tip 3: Renoveer je tuin

Het renoveren van je tuin is een investering die vaak een hoop waarde toevoegd aan de woning. Als de poteniele kopers zien dat de hele tuin leuk is ingericht en ze er lekker kunnen ontspannen zal dit zeker een hogere opbrengst genereren.

Tip 4: Knap je gevel op

Het aangezicht van de woning is erg belangrijk. Hoe mooier de buitenkant des te meer mensen ook eens binnen willen kijken. Oftewel meer interesse. Zorg dat uw woning er goed onderhouden uit zien. kozijnen in de verf, geen groene aanslag op het zonnescherm, geen kapotte blompot in de voortuin en het onkruid weg. Als deze dingen kosten u niet veel, maar leveren wel winst op.

Tip 5: Verbouw de zolder

Door de zolder te verbouwen creer je extra leefruimte. Zo kun je een vaste trap maken of een dakkapel/dakraam plaatsen. Als de zolder hoger is dan 200 cm er voldoende daglichttoetreding is en er een vaste trap is kan het officieel worden meegeteld als woonruimte. Maar ook als het overige inpandige ruimte is voegt het natuurlijk extra waarde toe.

Tip 6: Verduurzaam je woning

Door je woning te verduurzamen investeer je in je woning. Als je de woning gaat verduurzamen ga je de woning energiezuinig maken dit doe je door de woning te isoleren. Ook dubbelglas levert je een besparing op op de maandelijkse energiekosten.

Tip 7: Renoveer de badkamer of badkamer

Als je keuken of badkamer in waarde is afgeschreven is dit een goede investering. Het levert dan een waarde vermeerdering op tot 90%. Gebruik wel een tijdloos design anders zal de badkamer snel in waarde afnemen.

Tip 8: Maak je huis aantrekkelijk

Zet een leuke plant in de wonkamer, hang leuke gordijnen op en zet een lekker geurtje in het toilet. Deze aanpassen kosten relatief weinig geld en verdienen zich snel terug. Je zal inspelen op het gevoel van de koper. Je geeft de koper het gevoel dat er voor de woning wordt gezorgd en dat het goed onderhouden wordt.

Tip 9: Gebruik een tijdloos design

Door je woning af te werken in een tijdloos disign zal het langer zijn waarde behouden. Trends en hypes gaan voorbij en daar zullen mensen in de toekomst niet veel geld meer voor betalen. Door de woning iets strakker te houden geeft je mensen het gevoel dat de netter is afgewerkt.

Tip 10: Vervang lelijke knoppen

Vieze luchtschakelaars, deurklinken en stopcontacten geven een nare indruk bij de kandidaten. Door een nieuw set knoppen te plaatsen geef je de woning al een andere uitstraling.

 

Bent je benieuw naar de waarde van je woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diensten

Taxatiesonline werkt samen met gerenommeerde taxateurs door heel Nederland die nauwlettend door ons worden gemonitord op het waarborgen van de hoogste kwaliteit. De taxatierapporten die wij opleveren, worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers.

Voor een taxatierapport van Taxatiesonline, betaalt u € 695,- inclusief BTW, NWWI validatiekosten en kadasterkosten. ​Wanneer u gebruik maakt van onze dienst, kiest u voor gemak, transparantie en kwaliteit.

Contact met Taxatiesonline

Bel ons via 085 020 57 17 (lokaal tarief). Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 19:30 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00. Mailen kan ook via info@taxatiesonline.eu

Tips, nieuws en updates voor jou!

Wij hebben handige informatie voor je samengesteld, waarin je alles leest over de waarde van je woning en het verlagen van je maandelijkse lasten. 

Lees meer!

Copyright © 2019 - Taxatiesonline
Privacybeleid Cookieverklaring Sitemap