+31 (0)85 020 57 17 info@taxatiesonline.eu

Home / voorbeeld van een gevalideerd taxatierapport

Wat vindt u in een gevalideerd taxatierapport?

 

Op deze pagina leggen wij u uit welke waarnemingen de taxateur in het rapport dient vast te leggen. Verder krijgt u een beeld van wat er nog meer komt kijken bij het opstellen van een gevalideerd taxatierapport. Ook kunt u hier een voorbeeld van een gevalideerd taxatierapport inzien. Hoewel er vanwege de vastgestelde richtlijnen altijd dezelfde soort informatie opgenomen wordt, kan de lay-out van het rapport verschillen aangezien er verschillende validatie-instituten zijn. Uitzonderingen zijn onder andere taxaties met opgenomen verbouwing of taxatie van een woning in verhuurde staat.

voorbeeld-taxatierapport-nwwi-gevalideerd

 Bekijk via deze link een origineel NWWI gevalideerd taxatierapport waarvan de namen en overige gevoelige informatie van gefingeerd zijn.

 

Wat staat er in het taxatierapport van een woning?

 

Onderstaand vindt u puntsgewijs welke onderwerpen u in het rapport vindt:

 

 • Opdracht incl. N.A.W., objectomschrijving en doel van de taxatie;
 • Waardering van het object. Hier vindt u ook de waarde na verbouwing;
 • Verantwoording en aansprakelijkheid van de taxateur;
 • Standaard opgenomen bijzondere aandachtspunten in het object;
 • Privaatrechtelijke aspecten van het object. Kadastrale aanduiding, erfpacht etc.;
 • Omschrijving van het object en de omgeving;
 • Staat van het onderhoud, nieuwbouw en/of verbeteringen;
 • Milieu en verontreiniging. Hierbij wordt o.a. het bodemloket geraadpleegd;
 • Eigen bewoning of bewoning door bijv. huurders;
 • Onderbouwing van de waarde. Hierbij dienen zes referenties worden beschreven die de getaxeerde waarde van de woning onderbouwen. Drie hiervan worden door het NWWI aangeleverd en drie ervan dienen door de taxateur aangeleverd te worden. Verder moet ook de huidige woningmarkt beschreven worden;
 • Publiekrechtelijke aspecten. Hierbij worden o.a. het kadaster en de gemeente geraadpleegd om te bijvoorbeeld te bepalen of het bestemmingsplan bewoning toestaat en of er mogelijke gebruik- of verkoopbelemmeringen naar voren komen;
 • Nadere mededelingen en visuele objectpresentatie. Hier voegt de taxateur o.a. de verplichte foto’s van het pand toe zodat het validatie-instituut een beeld krijgt van de situatie;
 • Modelmatige rapporten. De taxateur raadpleegt tevens één of meer modelmatige rapporten van bijvoorbeeld Calcasa;
 • Tenslotte worden er verplichte bijlagen toegevoegd aan het rapport. Dit is o.a. het eigendomsbewijs en een overzicht van de bodeminformatie.

 

Indien u aan de hand van dit voorbeeld nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Diensten

Taxatiesonline werkt samen met gerenommeerde taxateurs door heel Nederland die nauwlettend door ons worden gemonitord op het waarborgen van de hoogste kwaliteit. De taxatierapporten die wij opleveren, worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers.

Voor een taxatierapport van Taxatiesonline, betaalt u € 695,- inclusief BTW, NWWI validatiekosten en kadasterkosten. ​Wanneer u gebruik maakt van onze dienst, kiest u voor gemak, transparantie en kwaliteit.

Contact met Taxatiesonline

Bel ons via 085 020 57 17 (lokaal tarief). Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 19:30 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00. Mailen kan ook via info@taxatiesonline.eu

Tips, nieuws en updates voor jou!

Wij hebben handige informatie voor je samengesteld, waarin je alles leest over de waarde van je woning en het verlagen van je maandelijkse lasten. 

Lees meer!

Copyright © 2019 - Taxatiesonline
Privacybeleid Cookieverklaring Sitemap